ScanScooter

Scanscooter rukt op!

In steeds meer gemeentes wordt er gebruik gemaakt van ScanScooters voor de parkeerhandhaving. Met een enkele scooter kunnen per uur meer dan 1.000 controles worden uitgevoerd. Met onze software wordt vervolgens geheel automatisch bepaald of voor het parkeren is betaald. Zo niet, dan kan de parkeerder een naheffing tegemoet zien welke via de gemeentelijke belastingen wordt geïnd.

Voorspelbaar

Behalve dat nu automatisch een naheffing kan worden aangemaakt wordt de (anonieme) data ook gebruikt om patronen in het parkeergedrag te herkennen. Wanneer wordt waar vaak ‘zwart’ geparkeerd. Deze informatie kan weer worden gebruikt om bij volgende rondes gericht te gaan handhaven. Hoe langer het systeem gebruikt wordt hoe beter het gedrag te voorspellen is. Daarnaast kan op deze manier ook het effect gemeten worden van de handhaving. Het uiteindelijke doel is niet de beboeting maar juist het gedrag te veranderen.

De technologie die we gebruiken is vergelijkbaar met de beter bekende scanauto’s die men vooral in de grote steden ziet rondrijden. Door de voortschrijdende techniek en steeds kleinere maar ook snellere componenten is het nu mogelijk om het hele camerasysteem op een scooter te monteren zonder dat deze te zwaar wordt. De scanscooter op de afbeelding hier naast is bijzonder wendbaar en (fiscaal) controleurs rijden er meteen op weg .

Met de scan scooter  komt geautomatiseerde handhaving en inning ook binnen het bereik van de wat kleinere / middelgrote gemeentes.  Daarnaast heeft een scooter het voordeel dat deze veel wendbaarder is dan een auto en ook gebruikt kan worden in de binnenstad.

Wilt u geheel vrijblijvend meer informatie over de scanscooter of scanauto oplossing neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!