Milieuzone-software

Milieuzone software

Een milieuzone is een gebied in de binnenstad van gemeenten waar de toegang voor vrachtwagens en personenauto’s die te veel fijnstof en stikstofoxiden uitstoten beperkt is. Het doel van de milieuzone is om de luchtkwaliteit aan de normen te laten voldoen en het leefklimaat te verbeteren.

Globe Software beschikt over de kennis, ervaring en softwaremodules om u te ondersteunen bij een soepele invoering en handhaving van een milieuzone binnen uw gemeente. Zo hebben wij alle benodigde modules en koppelvlakken standaard beschikbaar om u volledig te ontzorgen en een totaaloplossing te bieden. Zo leverden wij eerder dit jaar de meest moderne Milieuzone aan de Gemeente Arnhem maar hebben ook vergelijkbare projecten elderds gedaan waaronder Rijkswaterstaat en het OM.

Hoe werkt de Milieuzone oplossing van Globe Software?

Met behulp kenteken (ANPR) camera’s worden automatisch kentekens van voertuigen of bv scooters gelezen en herkend.
Met de iMilieuzone software wordt vervolgens, aan de hand van een geheel geautomatiseerd controleproces, bepaalt of er sprake is van een milieuovertreding. Een voorbeeld hiervan is dat een voertuig met Euronorm 3 of lager, ondanks de waarschuwing, toch de milieuzone binnenrijdt.

Ontheffingen

Bij de inrichting van de milieuzone kunt u ervoor kiezen om zelf (lokale) beleidscriteria aan te geven. Deze kunnen later ook door uzelf via iMilieuzone beheeromgeving naar wens worden bijgesteld.  Daarbij kunnen, naast de landelijke ontheffingen, ook lokale ontheffingen of bijvoorbeeld een waarschuwingsperiode aan de milieuzone worden toegevoegd.

Omleidingen

Ook houdt Milieuzone ook rekening met eventuele omleidingen en U-routes, mochten deze uw zone doorkruisen.

Statistiek

De iMilieuzone oplossing van Globe Software biedt ten alle tijden volledig inzicht in uw Milieuzone.
Zo kunnen niet alleen het aantal overtredingen worden bekeken, maar is er in het dashboard ook een overzicht van piek- en dal uren en kan worden bekeken welke  brandstofsoorten op uw milieuzone voorkomen. Ook is er gedetailleerde informatie beschikbaar over de mate van vervuiling van passerende voertuigen en tevens is het effect meetbaar van de inzet van de milieuzone aan de hand van de uitstootgegevens.

CJIB

In het geval van een overtreding wordt er automatisch een digitaal verbaal aangemaakt en wordt deze – na toetsing door een verbalisant – digitaal aangeboden aan het CJIB voor de verdere inning.

Camera’s

Als uw gemeente al beschikt over geschikte camera’s,  kan de onze Milieuzone module daar bij aansluiten en zorg dragen voor alle geautomatiseerde controle’s. Wij beschikken over een koppeling met de meest gebruikte camera systemen. Wenst u nieuwe of aanvullende camera’s dan kunnen wij u daar ook mee helpen via onze partners.

Snel inzetbaar

De software omgeving is in 2018 op moderne basis ontwikkeld en inmiddels in gebruik bij meerdere organisaties. De software is zo ontworpen dat deze volledig schaalbaar en configureerbaar is. De oplossing voldoet aan de laatste eisen van het OM en is dus ook voor uw organisatie snel inzetbaar.

Harmonisatie Milieuzone

Wij zijn nauw betrokken bij de Harmonisatie van de milieuzone en wij zullen er zorg voor dragen dat de oplossing voldoet aan de laatste eisen van de overheid.

Advisering / implementatie

Globe Software en haar partners waaronder iHandhaving hebben uitgebreide praktijkervaring, bestaande softwaremodules en de benodigde koppelvlakken welke wij met u willen delen. Daarbij zijn wij ook zeker bereid  u te ondersteunen bij het maken van de juiste inrichting- en infrastructurele keuzes.

Wij bieden u desgewenst een totaaloplossing voor de milieuzone, waardoor er ook een minimale aanpassing in uw bestaande infrastructuur nodig is. Dit maakt de technische impact voor uw organisatie alsook de doorlooptijd van invoering aanzienlijk beperkt.

Indien gewenst, behoort het ook tot de mogelijkheden om  in een pilot kennis te maken met Milieuzone software en mogelijkheden.

Wilt u hier meer informatie over? Bel 072 – 5070441 of neem contact met ons op via de contactpagina. We nemen dan snel contact met u op.